За нас

Кои сме ние и какво правим

IMG_9737

Ние сме Паулина и Пламен

Основатели и собственици на ферма за охлюви „PP Helix“

Ще ви разкажем накратко нашата история…
Ферма “PP Helix”, намираща се на територията на община Севлиево, започва своето изграждане през април 2012г. Разположено в подножието на Стара планина, стопанството е на обща площ от 6200 кв.м., с тенденция за разширяване. Ние взехме под внимание климатичните условия, географското разположение и надморската височина и се спряхме на водеща френска технология за отглеждане на нашите охлюви, а именно смесен начин на отглеждане.
През април 2013г. започнахме угояването на охлюви от вида Helix Aspersa Maxima във външните паркове на площ от 2100кв.м. Целта ни в бъдеще е ежесезонно модернизиране на фермата с цел повишаване качеството на продукцията и изграждането на затворен цикъл на отглеждане.
Ежедневните грижи за поддържане на чистотата и хигиената в парковете, както и високото качество на фуража който използваме, гарантират високото качество на продукцията.

10

Паулина: нашите възгледи

Съдружник и основател на ферма за охлюви „PP Helix“

„ Ние знаем колко динамичен е европейският пазар и какви са изискванията на нашите клиенти. Въпреки всички трудности ние сме се убедили, че качественият продукт се налага на пазара и ние не можем да направим компромис с това. Мотото което винаги ни е водило „ Качеството е наш приоритет ! ”

17

Пламен: нашите знания

Съдружник и основател на ферма за охлюви „PP Helix“

„Охлювите са много спокойни животни и колкото по-малко бъдат притеснявани, токова по добре се отразява това на техният растеж.”

Джон Ръскин (1819 – 1900)

„Едва ли има нещо на този свят, което някой да не може да направи съвсем малко по зле и да го продадете съвсем малко по – евтино, а хората, които купуват само с оглед на цената, са негова съвсем законна жертва“